Photo Fuji Studio


2015

Sector Arte Grafice & Tehnologie
Studiu de caz

“Echipamentul de la Xerox® este fiabil, durabil, cu un nivel de productivitate ridicat și un nivel de calitate al rezultatelor de neegalat” – Marcel Hossu, Director General - Photo Fuji Studio

Situația inițială

Photo Fuji Studio, unul dintre cele mai mari studiouri de fotografie din România, și-a diversificat, în ultimii ani, gama de produse finite oferite clienților, printre care se numără albume foto pentru evenimente speciale, calendare personalizate etc.
Photo Fuji Studio a întâmpinat dificultăți legate de realizarea acestor produse, de automatizarea proceselor de lucru și calitatea lucrărilor. Astfel, compania a decis să investească într-un echipament de producție pentru tipar, care să-i permită să crească productivitatea și business-ul și, în același timp, să aibă control asupra costurilor.

Soluția

Photo Fuji Studio s-a îndreptat către Xerox și împreună au stabilit ce demersuri trebuie să facă compania pentru a-și dezvolta business-ul.
„Am evaluat necesitățile clientului, iar cea mai bună și mai inovatoare soluție tehnică a fost presa digitală Xerox® Versant® 2100”, a spus Sorin Sumănaru, Business Partners Manager, Xerox România. „Echipamentul îmbină viteza, calitatea superioară a imaginii și capabilitățile de automatizare pentru a crea aplicații color personalizate, albume de fotografii și alte produse complexe, exact acele produse pe care Photo Fuji Studio dorește să le ofere clienților săi.”

Echipamentul Xerox® Versant® 2100 oferă o paletă largă de aplicații pentru arta grafică, automatizează controlul culorii, asigurând culori dinamice, cu puține pierderi. De asemenea, presa menține registrul de culoare de la pagină la pagină pe întreg procesul de tipărire, folosind tehnologia Production Accurate Registration.
Presa Xerox® Versant® 2100 a fost instalată cu sprijinul partenerului Xerox, firma Estico. Acesta a fost primul echipament de producție pentru tipar digital instalat în România.

Rezultate

Presa Xerox® Versant® 2100 a ajutat Photo Fuji Studio să își atingă obiectivele prin:


• Calitatea excelentă a lucrărilor executate
• Automatizarea proceselor interne de producție
• Viteza sporită de producție
• Eficiență și fiabilitate crescute
• Controlul riguros în privința costurilor

„Suntem încă la început, am efectuat o serie de testări, dar cu siguranță, cu ajutorul presei Xerox® Versant® 2100 vom diversifica foarte mult gama de aplicații realizate pentru clienții noștri”, a spus Marcel Hossu, Director General Photo Fuji Studio. „Estimăm că, în primul an, vom avea o creștere a productivității cu aproximativ 20%, iar per ansamblu feedback-ul clienților va fi foarte bun.”
Pe viitor, Photo Fuji Studio dorește să aibă un parteneriat de lungă durată cu Xerox, iar la nivelul următor de business, compania ia în calcul achiziția unui nou echipament, de clasă superioară.

Despre Photo Fuji Studio

Photo Fuji Studio este un studio de fotografie din Baia Mare și unul dintre cele mai mari din țară. Studioul oferă, pe lângă serviciile de fotografie și videografie pentru diverse evenimente, o gamă variată de produse finite – calendare, albume foto de nuntă, botez sau absolvire.

Despre Xerox

Xerox este lider global în managementul documentelor, al tehnologiei și al serviciilor de business, ajutând organizațiile să transforme modul în care își administrează afacerile și informațiile. Cu sediul în Norwalk, Conn., Xerox are peste 140.000 de angajați, care ajută clienți din peste 180 de țări. Xerox oferă servicii de business, echipamente de imprimare și tehnologie software și hardware pentru managementul informației – de la date, la documente. Aflați mai multe informații pe www.xerox.com.